posterPG

EMAS PELABURAN & EMAS SIMPANAN

“Now Everyone Can Own Physical Gold :: Sekarang semua kita boleh memiliki emas fizikal”

Assalamualaikum & Salam Sejahtera.Saya Mohd Razani seorang penyimpan emas Public Gold & perunding emas fizikal sebagai portfolio simpanan dan pelaburan. Saya adalah Authorized Dealer bagi syarikat pengeluar emas pelaburan No 1 di Malaysia berstatus LMBA ( international ) yakni Public Gold.

Saya hanyalah seorang lelaki biasa yang bekerja , keluar pagi balik petang dan kadang-kadang malam. Alhamdulillah, dari pekerjaan tersebut dapatlah saya menampung kehidupan keluarga saya dan membuat sedikit simpanan. Nak kata banyak simpanan itu.. tidaklah banyak. Tetapi cukuplah untuk menampung hal-hal kecemasan jika berlaku.

Tetapi.. satu perkara yang menjadi kerisauan saya ialah tentang duit simpanan saya. Maklumlah.. dari sehari ke sehari, kos sara hidup semakin meningkat.. harga minyak naik, harga barang-barang keperluan naik, harga yuran astro pun naik.. boleh kata semua benda lah naik harga. Yang tak naik-naik, cuma gaji sahaja…

Perkara ini menjadikan nilai wang yang saya miliki terasa semakin kecil dari sehari ke sehari.Ini dinamakan “perompak senyap = INFLASI”. Jika tidak ditangani dengan segera, kemungkinan besar, wang simpanan yang saya miliki juga akan habis dan menyusut nilainya..

Bukan perkara MUDAH nak menyimpan secara KONSISTEN , simpan bulan ini tak sampai hujung bulan depan dah “korek” balik.Cer jawab setahun 12 KALI GAJI tapi berapa kali BERJAYA MENYIMPAN ? Akhirnya , dengan hidayahNYA diberi jalan penyelesaiannya adalah EMAS FIZIKAL.

KENAPA MESTI SIMPAN EMAS SEKARANG ?

1. KESELAMATAN – Sedar atau tidak, wang yang kita simpan di bank akan hilang secara perlahan-lahan. Setiap kali hendak keluarkan duit, mesti akan dikenakan caj. Kadang-kadang apabila akaun bank kita tidak aktif, pihak bank akan mengambil baki wang dari akaun anda. Anda pernah alaminya?

 2. SUSAH BOCOR –  Terbukti menyimpan duit kertas amat susah kerana nafsu berbelanja sukar di kawal.emang sifat duit kertas untuk di belanja manakala sifat emas untuk di simpan.

3. PERLINDUNGAN -Simpanan dalam bentuk wang fiat (syiling dan duit kertas yang kita gunakan sekarang) akan sentiasa dimamah inflasi. Setiap hari nilai duit akan menurun. Lihat sahaja nilai Ringgit yang semakin rendah berbanding Dollar sekarang. Emas pula sebaliknya kalis inflasi. Nilainya akan semakin meningkat. Ini menunjukkan kekayaan kita tidak akan berkurangan jika menyimpan emas.

4. MUDAH DICAIRKAN – Selain emas, kita juga boleh melabur dalam pasaran saham, hartanah, dan bon. Walaubagaimanapun, kesemua jenis pelaburan ini tidak mudah dicairkan. Jika pada suatu masa kita amat memerlukan duit, pelaburan jenis ini perlu mengambil masa yang panjang untuk dijual atau ditukar ke dalam bentuk wang semula. Emas pula sangat mudah dicairkan. Malah anda boleh menukarkannya dalam bentuk wang dimana saja seluruh dunia ni. Mengapa begitu? Ini kerana permintaan terhadap emas sentiasa tinggi terutamanya di kedai-kedai emas, kedai pajak gadai dan peminat emas.

5. TAHAN LAMA – Aset seperti rumah, kedai, kereta, dokumen malah wang kertas akan mudah terbakar atau rosak jika terendam di dalam air apabila berlakunya bencana alam. Jika ini berlaku, nilainya juga akan hilang. ( Emas pula bersifat kalis api dan air. Untuk pengetahuan, emas hanya akan melebur pada suhu 1083 darjah Celsius.)

6. HAK PEMILIKAN & PENGELOLAAN SENDIRI – Jika anda membeli emas, anda memperoleh jongkong emas itu serta dapat menyimpannya sendiri. Pendek kata, anda yang menguruskannya. Bukan pihak lain atau pihak ketiga. Sama ada anda menyimpannya di rumah atau di peti simpanan (safety deposit), tiada siapa yang mampu menghalang diri anda sendiri untuk mengambilnya apabila perlu. Sekiranya anda ingin memajak atau menjualnya bagi mendapatkan wang, ia boleh dilakukan pada bila-bila masa. Namun, sekiranya aset anda dalam bentuk yang lain, ianya mungkin mengambil masa yg lama. Mungkin memakan masa sehingga 10 hari bekerja. Disebabkan aset lain tidak mudah dicairkan, anda mungkin mengalami kesukaran jika memerlukan wang dalam kadar segera. Lihat sahaja pada tabung insurans atau tabung KWSP anda sendiri sebagai contoh. Agak sukar untuk mengeluarkannya, walaupun ianya untuk pembiayaan ahli keluarga anda yang sedang tenat kerana memerlukan kos pembedahan atau rawatan yang segera. Pelbagai prosedur perlu diikuti. Kemungkinan besar, ada yang meninggal terlebih dahulu, nauzubillah.

 

KENAPA MESTI PILIH EMAS PUBLIC GOLD ?

Nak mula simpan emas tapi tak tahu saluran dan pilihan yang betul ? Sebelum mula menyimpan emas, anda pasti ingin memilih produk yang memenuhi ciri-ciri berikut bukan?

1.  HARGA YANG MURAH DAN BERPATUTAN

2.  EMAS YANG BERKUALITI TINGGI

3.  SYARIKAT/PENGELUAR YANG MEMPUNYAI REKOD TERBAIK.

Jika jawapan anda adalah YA terhadap ketiga-tiga soalan di atas, maka saya cadangkan anda memilih Public Gold sebagai platform simpanan/pelaburan emas fizikal.Public Gold pilihan No 1 di Malayisa? Kenapa Public Gold ? Di sini saya akan senaraikan 14 SEBAB KENAPA PUBLIC GOLD PILIHAN TERBAIK;

1. HARGA yang jauh lebih MURAH berbanding kedai emas/bank.

2. Harga di kemaskini setiap 20 minit mengikut harga emas dunia.

3. Kos permulaan yang rendah.

4. Pelbagai pilihan produk.

5. Emas Public Gold berkualiti antarabangsa ( LMBA ).

6. Emas Public Gold tidak dikenakan GST.

7. SUSUT NILAI emas Public Gold sangat RENDAH.

8. Jaminan belian balik emas bila anda ingin menjual.

9. Stok sentiasa ada walaupun harga tinggi atau rendah.

10. Boleh digadaikan di Arrahnu POS.

11. Brand emas yang sangat popular di Malaysia.

12. Cawangan Public Gold ada di seluruh Malaysia , Singapore dan Indonesia.

13. Anda boleh beli/jual balik emas secara online 24 JAM.

14. Boleh maksimakan keuntungan jika anda menjadi agen tanpa yuran keahlian.

BAGAIMANA NAK MULA ?

Bila Waktu Sesuai Beli Emas ? . Jawapannya “Ketika Ada Duit Kertas”.Jangan berlengah esok kerana esok menjadi minggu hadapan dan akan menjadi bulan hadapan.LAKUKAN SEKARANG.

Jadikan SIMPANAN EMAS PERTAMA ANDA SEBAGAI PENANDA ARAS untuk beliaan simpanan seterusnya. 1 Kilo EMAS takkan dimiliki TANPA 1Gram .Simpan lah untuk KELUARGA , NEGARA DAN AGAMA.

Public Gold menyediakan DUA KAEDAH BELIAN , kedua-dua ini bersandarkan emas fizikal ;

  1. BELIAN TERUS ( ONLINE ) KLIK DISINI  – Tentukan Bajet > Pilih Product > Kunci Harga > Buat Bayaran dan Ambil Emas di Office ( Kaedah ini sesuai bagi mereka mempunyai modal melebhi RM800 ).

  2. BELIAN KAEDAH ( GAP )  – Tentukan Berapa Gram Ingin Di Beli > Buat Bayaran dan Ambil Emas di Office atau PG simpankan. ( Kaedah ini sesuai bagi mereka mempunyai modal RM100 – RM200 dan ingin beli sikit demi sikit ).

Nota “GAP”  :

Ramai orang nak simpan emas, tapi TAKUT NAK SIMPAN SENDIRI. Kalau masuk akaun emas di bank, kebanyakkannya tak patuh syariah. Yang patuh syariah cuma Kuwait Finance House (KFH) dan Al Rajhi jer. Kalau nak sewa safe deposit box pun bukan mudah untuk sesetengah tempat. Jadi masalah tempat simpan selalu jadi ‘penghalang’ untuk sesetengah orang mula menyimpan emas. Masalah kedua, NAK BELI EMAS TAPI MODAL KECIL. Bajet cuma sekitar RM150 – RM200 jer sebulan.

Alhamdulillah, lepas memerhati masalah ni, Public Gold melangkah setapak lagi dengan melancarkan produk terbaru yang dinamakan Gold Accumulation Program (GAP). GAP sebenarnya nak bantu lebih ramai orang memulakan simpanan emas dengan cara yang lebih mudah. Selesai masalah kat mana nak simpan, dan selesai masalah bajet kecil untuk bermula.

JANGAN BERLENGAH LAGI! HUBUNGI SAYA SEKARANG!

Introducer : Mohd Razani bin Mohd Sulaiman
Kod Introducer : PG018539
Facebook : Mohd Razani Public Gold
SMS & WhatsApp : +6011-21207561